מתכונים

מרק גמבה אדומה ואגסים:
טגנו בסיר גדול שני בצלים גדולים וקצוצים בכמות נאה של שמן זית, עד שיהפכו לשקופים;
הוסיפו ארבעה גזרים גדולים, ארבע גמבות גדולות, שני אגסים, תפוח אדמה, בטטה, שתי שיני שום, קצוצים היטב;
הוסיפו מים חמים עד שיכסו הכול, בשלו עד לריכוך. הוסיפו פטרוזיליה, ותיבול לפי הטעם;
כבו את האש, וטחנו את המרק עד לקבלת נזיד ללא גושים.

מרק תאנים ואשכוליות:

1 ליטר מיץ אשכוליות, סחוט טרי
12 עלי נענע
1/2 כפית ג’ינג’ר טרי, מגורר
8 תאנים (רצוי 4 רכות ו-4 קשות)
3 כפות חמאה
1 כף דבש


  1. בסיר מחממים את מיץ האשכוליות עם נענע וג’ינג’ר. לא מרתיחים! מוסיפים "דרמבוי" ומקררים היטב שעתיים לפחות. אם ממהרים אפשר לקצר את התהליך במקפיא.
  2. לפני ההגשה: חוצים את 4 התאנים היציבות לאורך ופורסים לפרוסות דקות. ב-4 הנותרות חורצים איקסים.
  3. במחבת מחממים 3 כפות חמאה עם כף דבש ומעט מנוזל הבישול. מוסיפים את התאנים ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהן מתקרמלות יפה, אבל שומרות על הצורה האופיינית. מוסיפים למרק ומגישים.